Namn&Nytt

Maria Baldin är ny kommunikations- och hållbarhetsdirektör på Södra. Foto: Henrik Björnsson

Hon får toppjobb på Södra

Mediejobb.nu - @mediejobbNU

Publicerad 2017-10-14

Maria Baldin har utsetts till kommunikations- och hållbarhetsdirektör i Södra. Hon tillträder 1 januari 2018.

Maria Baldin är 50 år, kommer närmast från en roll som kommunikations- och hållbarhetschef för Siemens Sverige. Dessförinnan arbetade Maria på Bewator, Comex Electronics och Bennett BTI Nordic. Maria har en gedigen och bred erfarenhet med ett tydligt affärsfokus. Vidare är det företagets avsikt att med denna rekrytering placera kommunikation och hållbarhet under ett ledarskap. Detta är ett sätt att ytterligare stärka fokus på Södras strategi. Maria tillträder den 1 januari 2018.

Nya jobb varje dag! Se de senaste lediga tjänsterna på Mediejobb.nu

– Maria Baldin har en industriell bakgrund med stark kommunikations- och hållbarhetskompetens och med utgångspunkt i affären. Detta kommer Södra tillgodo i vårt fortsatta arbete med att stärka konkurrenskraften, tillväxten och den långsiktiga lönsamheten, säger vd och koncernchef Lars Idermark, i ett pressmeddelande.

– Jag ser fram emot att jobba för Södra och det som genomsyrade mitt vägval var känslan av ett stabilt företag med starka värderingar, en utpräglad hållbarhetsprofil med hög kompetens. Det finns tydliga mål, strategier och planer på hur Södra ska visa vägen inom kommunikation och hållbarhet, säger Maria Baldin.