Cecilia Frisk blir publisher på TTELA. Foto: Press

Cecilia Frisk blir publisher på TTELA

Cecilia Frisk blir publisher på TTELA. Hon tar därmed över det övergripande resultatansvaret för tidningen. Rekryteringen görs internt inom Stampen Media där Cecilia Frisk idag har rollen som ställföreträdande ansvarig utgivare och redaktionschef på Hallands Nyheter.

– Vi är glada över att kunna utse Cecilia till publisher. TTELA står inför ett antal utmaningar framöver och jag är övertygad om att Cecilia med hennes kompetens och mångåriga erfarenhet inom Stampen är helt rätt person för att genomföra dessa. Det känns extra roligt att kunna rekrytera rollen internt, säger Johan Hansson, vd Stampen Media.

– Det är med stor glädje jag tar mig an rollen som publisher på TTELA. Jag har haft två fina år på Hallands Nyheter och ser nu fram emot nya utmaningar på TTELA. Det ska bli jättekul att tillsammans med medarbetarna få driva tidningen framåt och fortsätta förse Trollhättan/Vänersborgs-regionen med lokal kvalitetsjournalistik, säger Cecilia Frisk, tillträdande Publisher TTELA.

Cecilia Frisk tillträder sin nya roll som publisher på TTELA under augusti. Parallellt kommer en rekrytering på Hallands Nyheter att ske.

Vivi Wallin lämnar Brand Publishing - går till Metro. Foto: Pressbild

Vivi Wallin lämnar Brand Publishing

Metro växlar upp sin satsning inom Native och Content Marketing och rekryterar Vivi Wallin som ansvarig för affärsområdet.

”Det känns jätteroligt att kliva in i ett nysatsande Metro. Native är ett misshandlat begrepp idag och för mig blir det viktigt att fokusera på kvalitet, vilket är det enda som leder till långsiktiga intäkter”, säger Vivi Wallin i ett pressmeddelande.

Affärsområdet som tidigare letts av Ricki Petrini kommer nu under Vivis ledning att växa från ett team på 4 medarbetare till 12 personer innan årsskiftet.

”Native och Content Marketing har för oss blivit, och kommer fortsatt vara, en mycket viktig del av framtiden. Vi växer nu i mycket snabb takt med våra egna kanaler och har en tillväxtplan som vi arbetar med att verkställa under 2017 och 2018 vilken innefattar lanseringar av nya egna skapade produkter och flertalet förvärv. Genom att knyta Vivi till oss som ansvarig för vår native-satsning är vi övertygade om att vi bygger vår satsning med den bästa kompetensen som finns inom området, säger Tobias Axelsson, Head of Metro Digital Group.

Vivi har stor erfarenhet från hela Native-kedjan, från strategi till produktion, affärsutveckling och försäljning.

”Vivi kan hantverket, har en fantastisk energi och kombinerar det med mycket goda ledaregenskaper så vi är mycket stolta och glada över att knyta henne till oss”.

Vivi Wallin är utbildad på JMK och har jobbat inom mediebranschen i 17 år, med allt från broadcast TV till PR och content marketing.

Hon kommer närmast från Brand Publishing som är ett dotterbolag till contentbyrån Spoon där hon som pionjär inom området startade upp företagets Native-avdelning för fyra år sedan. Sedan dess har hon arbetat med Native advertising och andra sponsrade format på några av Sveriges största plattformar för några av landets mest tongivande uppdragsgivare.

Vivi driver också Fixa Själv, ett av Sveriges snabbast växande sociala medie-forum inom DIY och bakning med och över 12 miljoner videovisningar och 200.000 interaktioner på drygt ett år”