Maria Baldin är ny kommunikations- och hållbarhetsdirektör på Södra. Foto: Henrik Björnsson

Hon får toppjobb på Södra

Maria Baldin har utsetts till kommunikations- och hållbarhetsdirektör i Södra. Hon tillträder 1 januari 2018.

Maria Baldin är 50 år, kommer närmast från en roll som kommunikations- och hållbarhetschef för Siemens Sverige. Dessförinnan arbetade Maria på Bewator, Comex Electronics och Bennett BTI Nordic. Maria har en gedigen och bred erfarenhet med ett tydligt affärsfokus. Vidare är det företagets avsikt att med denna rekrytering placera kommunikation och hållbarhet under ett ledarskap. Detta är ett sätt att ytterligare stärka fokus på Södras strategi. Maria tillträder den 1 januari 2018.

Nya jobb varje dag! Se de senaste lediga tjänsterna på Mediejobb.nu

– Maria Baldin har en industriell bakgrund med stark kommunikations- och hållbarhetskompetens och med utgångspunkt i affären. Detta kommer Södra tillgodo i vårt fortsatta arbete med att stärka konkurrenskraften, tillväxten och den långsiktiga lönsamheten, säger vd och koncernchef Lars Idermark, i ett pressmeddelande.

– Jag ser fram emot att jobba för Södra och det som genomsyrade mitt vägval var känslan av ett stabilt företag med starka värderingar, en utpräglad hållbarhetsprofil med hög kompetens. Det finns tydliga mål, strategier och planer på hur Södra ska visa vägen inom kommunikation och hållbarhet, säger Maria Baldin.

Dzana Dedovic blir ny affärsområdeschef för Viafree. Foto:Pressbild

Stjärnskott får toppjobb på MTG

Nu står det klart att Dzana Dedovic blir ny affärsområdeschef för MTG-ägda Viafree.

Hon började på MTG 2016 som Management Trainee och har en akademisk bakgrund inom industriell ekonomi vid Lunds Universitet och en Master i Entreprenörskap & Business Design från Chalmers Tekniska Högskola. Inom ramen för sin Master grundade hon även Wyberry Technologies tillsammans med en studiekamrat, ett hårdvaruföretag inom trådlös dataöverföring för broadcasting. Efter sitt år som trainee gick Dzana vidare till en roll som strategianalytiker inom MTG Sverige.

– Jag känner mig enormt stolt och hedrad över mitt nya uppdrag på MTG Sverige och ser fram emot att fortsätta bygga Nordens bästa reklamfinansierade streamingtjänst tillsammans med resten av Viafree-teamet, säger Dzana Dedovic, i en kommentar.

Tjänsten som affärsområdeschef för Viafree i Sverige innebär ett lokalt kommersiellt ansvar liksom att utveckla innehållet på plattformen tillsammans med MTG Sveriges innehållsavdelning. Dzana tillträder den 1 december och kommer att ingå i MTG Sveriges svenska ledningsgrupp.