Maya Dahlén Persson blir Göteborgs-Postens nya onlinechef. Foto: Pressbild

Maya Dahlén Persson blir ny onlinechef på Göteborgs-Posten

Maya Dahlén Persson blir Göteborgs-Postens nya onlinechef. Hon kommer närmast från rollen som nyhetschef på GT och kommer att ansvara för GP:s digitala etta och breaking news-rapportering.

– Det känns väldigt kul att ta sig an det här uppdraget. Det är mycket som händer och kommer att hända på GP och jag ser fram emot att, tillsammans med mina nya kollegor, leverera relevant journalistik till våra läsare. Och givetvis ha roligt på vägen, säger Maya Dahlén Persson, tillträdande onlinechef på Göteborgs-Posten, i ett pressmeddelande.

Ditt nästa drömjobb finns här! Se alla våra lediga tjänster på Mediejobb.nu 

Maya Dahlén Persson har sedan sommaren 2015 haft en fast anställning i rollen som nyhetschef på tidningen GT där hon bland annat lett tidningens digitala nyhetsarbete. Maya Dahlén Persson kommer huvudsakligen att ansvara för GP:s breaking news-rapportering och den digitala ettan.

Pontus Tengby är ny presschef för Miljöpartiet. Foto: Fredrik Hjerling/Miljöpartiet

Pontus Tengby blir ny presschef för Miljöpartiet

Pontus Tengby blir ny presschef på Miljöpartiets riksorganisation. Han kommer närmast från en roll som pressamordnare för riksorganisationen samt distriktet Stockholmsregionen, där han började våren 2016.

Pontus Tengby har en nästan tio år lång bakgrund som journalist och har jobbat på bland annat Expressen, Aftonbladet, Sveriges Radio och nu senast som t.f. redaktionschef och ansvarig för sociala medier på gratistidningen Metro.

– Jag tror verkligen på att de gröna idéerna är idéer för framtiden. Det känns otroligt häftigt att få jobba med att kommunicera det, säger Tengby.

Som presschef kommer Pontus Tengby att leda en arbetsgrupp på fyra pressekreterare, kopplade till olika sakområden, och nu letar han efter en erfaren pressekreterare till samhällsteamet på riksdagskansliet.

– Vi är mitt inne i arbetet med att forma laget inför valåret och den starka grupp vi redan har ska stärkas ytterligare. Ett jobb på riksdagen är verkligen att befinna sig i den politiska hetluften. Det är spännande, lärorikt och omväxlande att jobba med kommunikation på den här nivån, säger Pontus Tengby.

Pontus Tengby kommer som presschef även ha en roll i olika delar av Miljöpartiets strategiarbete, krishantering samt samordna pressarbetet med Miljöpartiet i regeringskansliet.