MTG Sverige förstärker sin innehållsavdelning ytterligare med tre nya rekryteringar. Foto: Pressbilder

MTG värvar tung trio

Det är nu klart att det blir Karin Krafft som från och med den 4 september tar över Karolina Stallwoods tidigare roll som tablå- och inköpschef. Karin kommer senast från Discovery Networks Sweden där hon arbetat med kanalplanering sedan 2001 och haft rollen som tablåchef sedan 2008. I sin nya roll på MTG kommer Karin ansvara för planeringen av TV3, TV6, TV8 och TV10 samt Viafree. Karin kommer att rapportera till Karolina Stallwood.

I september börjar även Joakim Franke som ny Exekutiv Producent på MTG Sverige. Joakim kommer också senast från Discovery Networks Sweden där han bland annat ansvarat för produktioner som Ullared, Breaking News och Ett jobb för Berg. På MTG kommer Joakims roll innebära ansvar för såväl befintliga produktioner som att utveckla nya projekt. Joakim kommer att rapportera till Camilla Rydbacken.

I september stärks också innehållsteamet med ytterligare en analytiker när Maria Schultz börjar som ny programanalytiker. Även Maria kommer senast från Discovery Networks Sweden där hon varit i en liknande roll sedan 2012.

– Det är otroligt kul att de bästa i branschen lockas av MTG och den spännande satsning vi har på gång. Vi ökar investeringarna i höstens tablå, fortsätter satsningen på starkt svenskt drama och satsar ännu mer på exklusivt innehåll i Viafree. Tiden är med andra ord helt rätt för att fortsätta bygga vårt innehållsteam och det känns extra roligt att åter sammanföra Camilla, Karin, Joakim och Maria i samma team, säger Karolina Stallwood, innehållsdirektör på MTG Sverige.

Cecilia Frisk blir publisher på TTELA. Foto: Press

Cecilia Frisk blir publisher på TTELA

Cecilia Frisk blir publisher på TTELA. Hon tar därmed över det övergripande resultatansvaret för tidningen. Rekryteringen görs internt inom Stampen Media där Cecilia Frisk idag har rollen som ställföreträdande ansvarig utgivare och redaktionschef på Hallands Nyheter.

– Vi är glada över att kunna utse Cecilia till publisher. TTELA står inför ett antal utmaningar framöver och jag är övertygad om att Cecilia med hennes kompetens och mångåriga erfarenhet inom Stampen är helt rätt person för att genomföra dessa. Det känns extra roligt att kunna rekrytera rollen internt, säger Johan Hansson, vd Stampen Media.

– Det är med stor glädje jag tar mig an rollen som publisher på TTELA. Jag har haft två fina år på Hallands Nyheter och ser nu fram emot nya utmaningar på TTELA. Det ska bli jättekul att tillsammans med medarbetarna få driva tidningen framåt och fortsätta förse Trollhättan/Vänersborgs-regionen med lokal kvalitetsjournalistik, säger Cecilia Frisk, tillträdande Publisher TTELA.

Cecilia Frisk tillträder sin nya roll som publisher på TTELA under augusti. Parallellt kommer en rekrytering på Hallands Nyheter att ske.