Pontus Tengby är ny presschef för Miljöpartiet. Foto: Fredrik Hjerling/Miljöpartiet

Pontus Tengby blir ny presschef för Miljöpartiet

Pontus Tengby blir ny presschef på Miljöpartiets riksorganisation. Han kommer närmast från en roll som pressamordnare för riksorganisationen samt distriktet Stockholmsregionen, där han började våren 2016.

Pontus Tengby har en nästan tio år lång bakgrund som journalist och har jobbat på bland annat Expressen, Aftonbladet, Sveriges Radio och nu senast som t.f. redaktionschef och ansvarig för sociala medier på gratistidningen Metro.

– Jag tror verkligen på att de gröna idéerna är idéer för framtiden. Det känns otroligt häftigt att få jobba med att kommunicera det, säger Tengby.

Som presschef kommer Pontus Tengby att leda en arbetsgrupp på fyra pressekreterare, kopplade till olika sakområden, och nu letar han efter en erfaren pressekreterare till samhällsteamet på riksdagskansliet.

– Vi är mitt inne i arbetet med att forma laget inför valåret och den starka grupp vi redan har ska stärkas ytterligare. Ett jobb på riksdagen är verkligen att befinna sig i den politiska hetluften. Det är spännande, lärorikt och omväxlande att jobba med kommunikation på den här nivån, säger Pontus Tengby.

Pontus Tengby kommer som presschef även ha en roll i olika delar av Miljöpartiets strategiarbete, krishantering samt samordna pressarbetet med Miljöpartiet i regeringskansliet.

Lisa Rejler blir ny kommunikationschef på Rejlers. Foto: Pressbild

Hon blir ny kommunikationschef på Rejlers

Thomas Rebermark, marknads- och kommunikationschef, avslutar sin tjänst på Rejlers AB den 29 september. Lisa Rejler, Investor Relations & CSR-chef på Rejlers, tillträder med omedelbar verkan tjänsten som tillförordnad kommunikationschef och kommer att ingå i Rejlers koncernledning.

Lisa Rejler har en magisterexamen från Göteborgs universitet och arbetar idag som Investor Relations & CSR-chef på Rejlers AB där hon sedan 15 år tillbaka arbetat med kommunikation, Investor Relations och hållbarhet. Innan dess har Lisa arbetat med försäljning på reklambyrån Jack Nadel International i London, som marknadsansvarig på ÅF Elprojekt i Göteborg och som projektledare för internationella utbytesprojekt på Svenska Institutet.

Se de senaste lediga tjänsterna på Mediejobb.nu